torstai 14. kesäkuuta 2012

Vuosi taaksepäin


Nämä kuvat on otettu tismalleen tasan vuosi sitten. Aika on mennyt hurjaa vauhtia, hyvä että edes muistaa aikaa milloin Vilina kulki paikasta toiseen konttaamalla. Sen mä kuitenkin muistan että silloin kun Vilina oppi konttaamaan niin tuntui hassulta että hän osaa tulla meidän perässä ihan itse. Usein imuroidessa oli ihana yllätys kun yhtäkkiä sai huomata että tyttöhän on seurannnut äitiä sekä imuria uskollisesti, huoneesta toiseen.

Vatsa haasteesta on nyt kulunut kaksi viikkoa, suoriuduin tehtävästä mielestäni hyvin. Tein vatsat joka päivä kahden viikon ajan, lukuunottamatta lauantaita. Silloin jäi tekemättä, oli niin kiireinen päivä. Sunnuntaina sitten korvasin ja tein rääkin kaksi kertaa putkeen. Näkyviä tuloksia ei mielestäni tullut, mutta huomaan että vatsat ovat kuitenkin vahvistuneet. Sektion jälkeen vatsojen teko ei ole ollut mitään herkkua. Tosin ei ne ole sitä ennenkään olleet, mutta nyt tuntuu että olen saavuttamassa normaalin tuntemuksen alavatsoihinkin. Aion jatkaa vatsojen tekoa kotona, ainakin kolmesti viikossa.

Miten kävi anonyymi äidin joka lähti reippaasti mukaan haasteeseen, jaksoitko sinä sinnikkäästi loppuun saakka?

Asiasta kymmenenteen, olen havahtunut siihen että minulta lähtee ihan sairaasti hiuksia. Selvitin asiaa ja löysin syyn. Jos ihmiselle on tehty suuri leikkaus niin se vaikuttaa hiusten lähtöön. Toinen syy, mikä jäi mieleen oli synnytys. Olen aina ollut siinä luulossa että imetys vaikuttaa hiusten lähtöön mutta syy onkin synnytyksessä. Luin että synnytyksen jälkeen n. kahden-kolmen kuukauden päästä rupeaa hiukset putoilemaan ja siitä sitten parin kuukauden aikana tilanne itsestään korjaantuu.

4 kommenttia:

 1. Olen blogiasi lukenut jo jonkin aikaa, aina sillointällöin käynyt katsomassa. En muista kommentoineeni ennen, joten teen sen nyt. :)
  Minulle tehtiin sektio marraskuussa, ja hiustenlähtö oli valtaisaa talvella! Nyt on alkanut helpottamaan, kun lapsi on reilut 7kk. Oli kiva saada järkeenkäypä selitys tällekin asialle, itse olen laiska surffailemaan netissä ja etsimään vastauksia kysymyksiin, vaikka tähän kysymykseen olisi varmaan aika helpostikin löytynyt vastaus. :)

  VastaaPoista
 2. Täällä anonyymi-äiti, joka teki kaksi viikkoa vatsoja.. jäin koukkuun ja ajattelin jatkaa ainakin parilla kertaa viikossa. Tekee niin hyvää noille lihaksille.

  Tuosta hiustenlähdöstä..
  "Moni juuri synnyttänyt säikähtää äkillistä runsasta hiustenlähtöä. Se on kuitenkin aivan normaalia ja johtuu siitä, että raskauden aikana estrogeenin runsas määrä elimistössä on estänyt hiusten lähtöä. Estrogeeni vaikuttaa hiusnystyihin siten, että se pidentää hiuksen elinkaarta. Suhteellinen aktiivinen kasvuvaihe lyhenee jonkin verran, mutta hius pysyy päässä pidempään. Synnytyksen jälkeinen runsas hiustenlähtö johtuu etupäässä tilanteen normalisoitumisesta, joskin sitä osaltaan kiihdyttää synnytyksenaikainen fyysinen rasitus." Hiustenlähtö ei johdu sektiosta eikä imetyksestä. Että näin :)

  VastaaPoista
 3. Aivan yli-sulonen typy, mistä tollasia lakkeja/huiveja saa?Herkku!

  VastaaPoista
 4. Emmi: Kiitos paljon kommentistasi.

  Anonyymi-äiti: Hienoa että sinäkin jaksoit vääntää vatsoja kahden viikon ajan. Vielä hienompaa on se että jäit koukkkuun :) Hiusten lähdöstä sen verran että löysin tiedon tästä linkistä http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00220 ja poimin sen kohdasta telogeeninen tukanlähtö. Referoin tekstin vain oman maalaisjärkeni kautta. Kiitos kuitenkin että syvennyit asiaan ja kerroit asiasta vähän lisää. :)

  Anonyymi: Kiitos paljon. Tuon hatun olen ostanut vuosi sitten prismasta. Tänä vuonna löysin saman mallin mutta nyt väri valkoisena.

  VastaaPoista