tiistai 29. marraskuuta 2011

Omphalocele ja pari puhelua

Ekan ultran jälkeen illalla kotona rupesin tarkemmin lukemaan ultraääni-vastaus lappua ja sieltä löysin sanan omphalocele. Menin tietokoneelle ja googletin omphalocele. Löysinkin hyvän linkin siihen joka tulee tässä. Sen luettuani olin jo paljon viisaampi siitä mistä tässä löydöksessä saattaa olla kysymys.

Ennen kuin jatkotutkimusten aika koitti sain pari puhelua naistenklinikalta. Ensimmäinen puhelu mitä asia koski liittyi jatkotukimuksiin. He halusivat siirtää aikaani viikolla eteenpäin koska ultran mukaan olin liian varhaisessa vaiheessa tulossa vastaanotolle. Varmistaakseen myös sen että raskausviikko 12 on ylittynyt koska normaaleissa tapauksissa sikiön vatsanpeitteet ovat sulkeutuneet 12 viikkoon mennessä. Joskus kuulemma on käynyt niin että alkuhälytyksen jälkeen ne onkin normaalisti sulkeutuneet ja huoli on ollut turhaa. Toivon kipinä syttyi hetkeksi että jospa meilläkin olisi niin hyvä tuuri että mitään ongelmia ei olekkaan. Tiesin kyllä että toivo on kuitenkin pieni koska olinhan itse nähnyt ultrassa miten suuri se pullistuma oli jo silloin. 

Toinen asia mitä minulle soitettiin koski veriseerumiseulonnan tuloksia. Minulle sanottiin että odotat lasta jolla on kohonnut riski Downin oireyhtymään. Nainen puhelimessa alkoi varaamaan minulle aikaa perinnöllisyyslääkärin vastaanotolle mutta pian selvisikin että nainen ei ollut perillä tästä napatyrä asiasta lainkaan ja että minulla oli jo aika varattuna.. Puhelun jälkeen olin menettämässä kaiken toivoni sen suhteen että lapsi jota odotan ei ole miltään osin terve. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti