lauantai 17. joulukuuta 2011

Tähän päivään on tultu

Kukapa olisi uskonut että kaksi päivää ennen Vilinan 1 vuotissyntymäpäivää positiivisen raskaustestin tehtyäni matkani tähän päivään asti olisi näinkin tapahtuma- sekä -tunnerikasta. Takanani on nyt 10 ultraa, joista 1 neuvolassa, 1 hyvinkäällä, 4 sikiötutkimusyksikössä, 2 sydäntutkimusyksikössä ja 2 äitiyspoliklinikalla. Sekä elämäni ensimmäinen kokemus magneettikuvauksista on koettu. Raskautta on seurattu normaalisti myös neuvolassa ja siellä käyntejä on nyt kertynyt 6. Kaikkiin ultriin ollaan päästy mieheni kanssa ja olen ollut todella iloinen ja kiitollinen siitä että Vilinalle on aina järjestynyt siksi ajaksi hoito. Iso kiitos siitä kuuluu sukulaisille. On onni että perheessä on auttavia käsiä tarjolla. Tulemme jatkossakin auttavia käsiä tarvitsemaan ja siitä ei ole epäilystä ettemmekö sitä saisi.

Blogini nimi sisältää perheensisäistä "mustaa" huumoria, paketti kuvaa perhettä sekä vauvaa. Perhe on levällään koska vauvakin on vähän levällään = paketti levällään. Mieheni meinaan kuvasi meidän vauvan saantia näin että kaikki näyttää syntyvän jotenkin erilailla. Vilina synty perä edellä ja nyt seuraava syntyy paketti levällään :) Tuolloin meinasi mennä muutamalla kuulijalla kahvit väärään kurkkuun kun naurusta ei meinannut tulla loppua. Luonnollisestihan kun jotain odottamatonta tapahtuu niin aikansa menee kunnes tilanteeseen sopeutuu ja sitten kun on sopeuduttu niin se ei tunnukkaan niin pahalta. Ohjenuoranani on ollut että pyritään elämään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tuleman pitää. Mitä ikinä tulee tapahtumaankin niin uskon että niin sen kuuluu mennäkkin. Positiivisella asenteella mennään vielä pitkälle. Jatkossa blogini tulee olemaan ehkä enemmän kuvia kuin sanoja mutta jos jollakulla tulee jotain kysyttävää, vastaan enemmän kuin mielelläni. Nyt vielä yhteenveto meidän kaikkien tilasta:

Äiti: Olen raskausviikoilla 31+4. Raskaus on sujunut hyvin. Hemoglopiini on hyvä. Painoa on kertynyt tähän mennessä noin 10 kg. Kohdunpohjan korkeus kulkee siellä missä pitääkin. Aamupahoinvointia esiintyy edelleen ja oksentaminen kuuluu joka aamuiseen kuvioon. Liikkumassakin, urheilun merkeissä olen hyvin jaksanut sekä pystynyt käydä. Hoitovapaalla olen Vilinasta ja tammikuussa minulla alkaa äitiysloma.

Isä: Hyvällä huumorilla varustettu mies, tosin hyvä myös maalaamaan kauhukuvia tulevasta. Käy töissä ainoastaan öisin. Kuntosali, musiikki, kitara ja laulaminen pitää tervejärkisenä. Pyrkii vastaanottamaan hyvällä mielellä vaimonsa ailahtelevia tunnetiloja. Seisoo vaimonsa rinnalla parhaansa mukaan.

Tyttö: Hän on onnellinen oma itsensä, kova kiipeilemään pöydälle sekä kuskailee pientä jakkaraansa paikasta toiseen ja yrittää kurkotella ovenkahvoihin ja tavaroihin. Selviäkin sanoja tulee, kiitti, äiti ja koija (koira). Muuten hän pulputtelee omaa kieltänsä, ja yrittää tulla ymmärretyksi. Hän saa elellä onnellisen tietämättömänä äidin ja isän murheista. Ei osaa murehtia tulevia ja kulkee siellä missä mekin. Hän antaa vanhemmilleen paljon voimaa ja hänen ansiostaan äidillä ja isällä on hyvä olla.

Masuasukki: Viikkoja 31+4. Laaja omfaloseele sekä suolen laajentuneet mutkat. Kromosomit normaalit. Sydämen rakenne normaali, eikä muita rakenne poikkeavuuksia. Keuhkojen tila: 1/3 ei selviä ja 2/3 selviää. Masuolosuhteet hyvät. Kova potkimaan äitiä, varsinkin iltaisin. Paino arvio n. 1800g.


2 kommenttia:

  1. Ihana teksti!!! Juuri näin.. huumoria tässä tarvitaankin, sillä mekin olemme kaikki tähän mennessä ylä- ja alamäet jaksaneet. :)

    Pienokaisen painoarvio on jo upea. Hän on jo huomattavasti isompi kuin meidän E syntyessään. :) Ei kun vaan tsemppiä asukin kasvattamiseen masussa vielä muutamia viikkoja. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lilli :) Nyt meni vasta aivokalvolle sekin että miten pieni Elias tosiaan oli syntyessään. Kävin heti kattomassa uudestaan blogistasi :) Täytyy kyllä sanoa että tuohon syntymäpainoon nähden niin Elias on kyllä kasvanut ihan hurjana. Reipas poika. Masuasukkini painoarvio voi olla kovastikkin pielessä mutta tuohon ne loppujen lopuksi pääty.

    VastaaPoista